Tabăra în COOLori

Tabăra în COOLori a însemnat 4 zile de activități creative, inovative dar și sportive pentru 15 copilași cu vârste între 9 și 14 ani din Turda, Copăceni, Călărași, Podeni, Boian, Cornești, Mahaceni și Apahida care trăiesc în condiții mai puțin favorabile.

În colaborare cu Asociația Împreună Pentru Voi și Asociația Bolnavilor Cronici Cu Afectiuni Hepatice s-au desfășurat zilnic ateliere de educație non-formala, ateliere cu tematică de igienă, ateliere de origami, atelier de modelare ‘Hey Clay’.

Am mai organizat și un foc de tabără cu bezele, discotecă cu brățări glow, o seară de cinema cu popcorn și clătite și o bălăceală în ciubăr. 

Pe final, în jurul focului am împărțit gânduri despre experiența taberei și ne-am exprimat tristețea sinceră că s-a terminat. La plecare nu au rămas nerăsplătiți și au primit ghiozdane cu dulciuri.

Copiii au legat noi prietenii, au beneficiat de ateliere de educație non-formală pe teme precum igiena, au învățat ce înseamnă munca în echipă în cadrul activităților sportive și s-au bucurat de jocuri de logică sau activități distractive precum un atelier de origami și un atelier de modelare cu plastilină.

Organizarea acestei tabere a avut ca scop principal ieșirea din mediul de rutină, cunoscut de copiii din medii defavorizate, expunerea lor în situații care le oferă o altă viziune asupra vieții. Îi motivează să vină cu idei noi, inițiative de a ajuta, dezvoltarea creativității și entuziasm. Copilașii din tabără au simțit că sunt apreciați fiind premiați după fiecare activitate.