Activ Pentru Ucraina

“Activ Pentru Ucraina” a avut ca scop de a da o mână de ajutor persoanelor refugiate din Ucraina, aflate în apropierea punctului vamal Sighetu Marmației. Au fost distribuite pachete cu produse de igienă către aproximativ 50 de beneficiari ucraineni, precum absorbante, scutecele pentru copii, dezinfectant și altele, pentru a le ușura acestora sosirea în țară.

Situația actuală din Ucraina are un impact major, direct sau indirect, asupra întregii populații, indiferent de naționalitate. Din păcate, însă, victimele care au cel mai mult de suferit în urma războiului sunt cetățenii ucraineni. Mulți dintre aceștia au fost nevoiți să își părăsească locuințele și să se îndrepte către alte țări, cu sau fără obiectele personale.

Scopul nostru, prin intermediul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, a fost de a da o mână de ajutor persoanelor refugiate, aflate în apropierea punctului vamal Sighetu Marmației. Am distribui pachete cu produse de igienă către aproximativ 50 de beneficiari ucraineni, precum absorbante, scutecele pentru copii, dezinfectant și altele, pentru a le ușura acestora sosirea în țară, dar și momentele petrecute dincolo de graniță, în Ucraina.

A oferit ajutor persoanelor refugiate din Ucraina care au plecat din zone cu pericol ridicat. Aceștia au ajuns în țara noastră fără să știe care va fi următorul pas în viața lor, tot ce știau a fost că oriunde vor fi, va fi mai bine decât pericolul existent din țara lor. Au primit pachete cu produse de igienă: absorbante, scutecele pentru copii, dezinfectant și altele.

„Suntem extrem de recunoscători atât pentru echipa alături de care muncim, cât și pentru toți voluntarii și instituțiile publice care pun umăr la umăr pentru a ajuta refugiații. Suntem recunoscători și programului Start ONG pentru că ne-a oferit șansa de a ne aduce un plus acestor eforturi colective. Ne bucurăm că le putem oferi acestora produsele de igienă de care am văzut cu ochii noștri că este atâta nevoie.” – Codruța Vidrascu, Coordonator al proiectului Activ pentru Ucraina.