
Scopul proiectului a fost de a forma și educa tineri mentori care să aplice în mediul rural cele învățate. Au derulat cursuri de igienă pentru deprinderea copiilor de bune practici.
Proiectul s-a desfășurat atât în 2022 (Educăm Activ În Rural) cât și în 2023 (Ateliere Active În Rural). Tinerii au fost instruiți timp de două zile prin cursuri cu durata de 4 ore fiecare și au practicat în mediul rural 6 ateliere timp de 6 zile.
Grupul țintă al proiectului a fost format din 10 tineri mentori (14-25 ani) și 157 de copii din mediul rural (6-14 ani).
Activitățile principale ale proiectului au fost instruirea mentorilor pentru devoltarea tehnicilor de predare socio-educative, team-building-uri și practicarea noțiunilor învățate prin educarea copiilor despre spălarea corectă a dinților, mâinilor, igiena zilnică personală prin jocuri tematice, proiectare de film, ghicitori, fișe de lucru, dezbateri și discuții libere.
Prin acest proiect, tinerii mentori și-au dezvoltat abilitățile de educare și relaționare iar cei 157 de copii beneficiari, au deprins un comportament proactiv, de colaborare și apartenență la grup, cu atenție la echilibrul minte-corp. Prin aceste modificări de comportament, ei pot influența și comportamentul beneficiarilor indirecți.
La atelierele de lucru cu copiii, fiecare participant a primit un cadou dulce și produse de igienă pentru a le recompensa implicarea și a le stimula interesul de participare continuă în activități de acest tip.
De asemenea, mentorii au primiti și ei diplome care atestă participarea la acest proiect.
Atelierele s-au desfășurat în mediul rural în zonele: Ceanu Mare, Bolduț, Boian, Iacobeni.
Proiect susținut și finanțat de Consiliul Județean Cluj.





